3

В Університеті відбулося засідання правління Чернігівського відділення спілки архітекторів України

Час проведення:

Місце проведення:

Кафедра архітектури і дизайну середовища Національного університету «Чернігівська політехніка»

В Університеті відбулося спільне засідання правління Чернігівського відділення спілки архітекторів України та кафедри архітектури і дизайну середовища Національного університету «Чернігівська політехніка», на якому піднімалися актуальні питання розвитку архітектури у Чернігівському регіоні.

Обговорювались Угоди між Національним університетом “Чернігівська політехніка” та Чернігівською обласною організацією Національної спілки архітекторів України про співпрацю у сфері архітектури та містобудування та дизайну середовища.

Виносились питання стосовно особливостей навчання за освітньо-професійними програмами “Дизайн середовищапершого рівня вищої освіти за спеціальністю 022 “Дизайн”, галузь знань 02 “Культура і мистецтво”, та “Архітектура та містобудування” першого рівня вищої освіти за спеціальністю 191 “Архітектура та містобудування”, галузь знань 19 “Архітектура та будівництво”, із зовнішніми стейкхолдерами та викладачами кафедри архітектури і дизайну середовища.

У засіданні взяли участь: директор ННІ АДГ проф. Терещук О.І., зав. кафедри, д.т.н. проф. Савченко О.В., к.ф.-м.н., доц. Завацький С.В., к.т.н., доц. Котельчук Л.С., к.т.н., доц. Корніенко С.П., к.т.н., доц. Корзаченко М.М., к.т.н., доц. Ітченко Д.М., ст. викл. Павленко В.В., к. мист. Пономаревська О.І., викл. Гаврик О.Ю., викл. Кравцова О.С., викл. Морозов І.М., викл. Морозова Г.О., зав. лаб. Васечко Г.М., ст. лаб. Губська О.І.,
Чернігівська обласна організація Національної спілки архітекторів України: голова правління Дмитрюк Олександр Іванович, члени правління: Травка Віталій Андрійович, Султанов Олександр Олександрович, Мазур Тетяна Геннадіївна, Травка-Бабенко Юлія Віталіївна; виконуючий обов’язки начальника Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації, заступник начальника Управління – начальник відділу містобудівного кадастру та моніторингу Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації Куреня Сергій Олександрович.

В результаті зустрічі було підписано Угоду між Національним університетом “Чернігівська політехніка” та Чернігівською обласною організацією Національної спілки архітекторів України про співпрацю у сфері архітектури та містобудування та дизайну середовища.

Також  прийнято рішення продовжувати подальші тісні зв’язки між ННІ архітектури, дизайну та геодезії та Чернігівською обласною організацією національної Спілки архітекторів України з питань участі зовнішніх стейкхолдерів в подальшому обговоренні та внесенні змін до освітніх програм “Архітектура та містобудування»” та «”Дизайн середовища” з метою підвищення якості підготовки здобувачів вищої освіти. Слід відмітити, що Куреня Сергій Олександрович підтвердив важливість напрямку архітектури та дизайну, та повідомив, що фахівці з даного напрямку затребувані на ринку праці в Чернігівській області, а також вніс пропозицію зібратися в такому ж форматі з головами регіональних громад для налагодження подальшої співпраці.