S1xkJbz

«Оперативний моніторинг навколишнього середовища із застосуванням сучасних технологій БПЛА»

18 листопада 2016 року в Чернігівському національному технологічному університеті відбулось засідання круглого столу на тему “Застосування сучасних технологій БПЛА для оперативного моніторингу навколишнього середовища”.
Тісні наукові стосунки між фахівцями нашого університету та «Львівської політехніки» дали можливість керівництву інженерно-будівельного факультету ЧНТУ запросити на засідання круглого столу Глотова Володимира Миколайовича – відомого вченого-фотограмметриста, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (2016), д.т.н., професора Львівської політехніки та Гірничо-металургійної академії в м.Кракові, Польща.
Програма круглого столу передбачала презентаційні доповіді, практичні заняття з керування БПЛА та отримання за його допомогою знімків місцевості в районі університету. Подальша обробка цих знімків на цифровій фотограмметричній станції «Дельта» дала можливість отримати ортофотоплан високої точності у відповідному масштабі. Успішне засвоєння цього технологічного процесу дасть можливість науковцям факультету значно розширити спектр наукових досліджень вже сьогодні.

По закінченню круглого столу, шановний професор, вичерпно та ґрунтовно відповів на усі питання, які виникли в учасників засідання, а, особливо, у студентів. Запитань протягом насиченої презентації було немало, адже молодь розуміє, що успішний розвиток науки можливий лише з новітніми технологіями.
Ми дуже вдячні Володимиру Миколайовичу за змістовну презентацію та сподіваємося, що ще не раз зустрінемось за обговоренням сучасних наукових технологій.